Trailerladen

Zoals eerder vermeld staan wij niet enkel in voor het vervoer van uw paard, maar ook voor het ontspannen en stressvrij laden van uw paard.

✘ Wil je paard de trailer niet op?
✘ Zet hij wel z’n voeten op de klep, maar gaat hij geen stap verder?
✘ Trekt hij zich voortdurend los of stormt hij de trailer weer af?
✘ Blijft hij steeds weer als een standbeeld staan of gaat hij in verzet?
✘ Wil hij niet eens in de buurt komen van de trailer?

Als het antwoord op één of meerdere van deze vragen “ja” luidt, dan kan Nathalie jullie helpen!

Wij verwachten heel wat dingen van onze paarden die helemaal niet zo natuurlijk voor hen zijn: zoals opgesloten worden in een dichte doos op wielen. Een paard kan echter leren dat dit de normaalste zaak van de wereld is en uiteindelijk vlot en stressvrij op de trailer gaan. Hiervoor maak wij gebruik van R+ training of positieve gedragstraining.

Laadt uw paard niet zo goed of wilt u hem een positieve eerste ervaring geven?

Leg dan een “stop the trailer trouble” gesprek vast via het formulier onderaan. Nathalie plant dan graag een telefonisch gesprek of videocall met u in om een aantal vragen te stellen zodat zij de situatie kan inschatten en u te informeren over de mogelijkheden over het “Trailerlaad Traject”. Dit traject is persoonlijk en op maat samengesteld!

Wenst u graag een fysieke sessie waarin Nathalie u de nodige informatie, tips en tricks geeft om uw paard vlot en stressvrij te laden? Dan is de Trailerlaad Consult iets voor u! Na deze sessie kan je er voor kiezen om zelf verder te oefenen óf om verdere begeleiding van Nathalie in te schakelen. De meeste paarden hebben tussen de drie en zes sessies nodig alvorens ze vlot en vertrouwd de trailer op gaan.

Trailerlaad Consult 

✓ Gratis “stop the trailer trouble” gesprek (telefonisch/videocall).

✓ We spreken een moment af voor het consult. Dit duurt ongeveer 1,5 uur. We bekijken de problemen waar jullie tegen aanlopen en je krijgt tips en oefeningen mee om hier aan te werken.

✓ We bellen achteraf om jullie vorderingen te bespreken óf we leggen een vervolgtraject vast.

✓ Dit consult kost 75 euro.

✓ Hou er rekening mee dat er reiskosten bij komen. Deze bedragen 31 cent per km te vertrekken vanuit Gooik.

Oefentrailer

Herhaling leert en oefening is dus zeer belangrijk. Onze ervaring is dat het regelmatig oefenen met uw paard op het trailerladen bijdraagt aan het verminderen van de stress. Oefening baart kunst en trailerladen zou een training moeten zijn zoals bijvoorbeeld dressuurtraining.

Heeft u zelf geen trailer in het bezit en bent u niet in de mogelijkheid om er ééntje te lenen in uw omgeving? Dan hebben wij een trailer die u kan huren om te oefenen, al dan niet met begeleiding. Voor de huur van deze trailer betaalt u 20 euro per dag. Idealiter huurt u deze trailer voor min. één week. Korte trainingssessies verspreid over meerdere dagen zijn het effectiefst om uw paard vlot en stressvrij te leren laden.

 

Ik informeer voor